water refill program rotterdam

 

"Elke minuut worden er wereldwijd meer dan 1 miljoen plastic flessen gekocht

en bijna 80% hiervan komt terecht op onze stortplaatsen en in oceanen.

In dit tempo zal de hoeveelheid plastic voor eenmalig gebruik in onze oceanen in 2050 zwaarder

wegen dan onze populatie vissen, tenzij wij dit veranderen . "


Onze missie is het verminderen van het eenmalig gebruik van plastic waterflessen in de wereld. September 2020 zetten wij de volgende stap in onze missie door een uniek 'Water Refill programma' te introduceren in Rotterdam, dit om het gebruik van wegwerp plastic te verminderen onder bewoners en toeristen. Samen kunnen wij hier verandering in maken!

 

D-Bottle introduceert 'D-TAP', een speciale D-Bottle, met dezelfde specificaties, voor een gereduceerde prijs die op verschillende locaties (zoals musea, hotels, restaurants en winkels) gevuld kan worden met water (gratis of tegen een kleine vergoeding). U kunt deze (openbare) locaties terugvinden via onze app op uw telefoon. Denk aan Google maps voor water. 

 

We maken het gemakkelijk voor iedereen in Rotterdam om overal onverpakt drinkwater te vinden zolang u uw herbruikbare 'D-TAP'-fles heeft. Daardoor hoeft u nooit meer plastic verpakt water te kopen. Daarnaast doneren wij 5% van uw aankoop aan een Rotterdams goed doel die zich inzet voor een schoner milieu en educatie aan kinderen. 


ONTWERPWEDSTRIJD


DROOM JIJ ERVAN DAT JOUW ONTWERP HET VERSCHIL KAN MAKEN VOOR EEN DUURZAMER EN SCHONER ROTTERDAM? 

 DOE MEE EN ONTWERP 'DE ROTTERDAMSE WATERFLES'.

hoe doe ik mee?

Download hieronder de template van onze stoere roestvrijstalen fles en maak een ontwerp dat bij Rotterdam past. Waar denk jij aan als je aan 'de Rotterdamse Waterfles' denkt? Iedereen (van kunstenaars tot aan studenten) kan tot en met 5 juni aanstaande het ontwerp sturen naar info@d-bottle.com o.v.v. 'de Rotterdamse Waterfles'. Een jury maakt na de deadline een beslissing. Het winnende ontwerp gaat daarna in productie. Naast de eer van een ‘eigen design’ waterfles, wordt ook jouw naam als ontwerper aan de onderkant van elke  fles gegraveerd. Jouw ontwerp en naam gaan dus de wijde wereld in! Daarnaast word je ook uitgenodigd bij het overhandigen van de eerste waterfles wat op een unieke Rotterdamse locatie zal plaatsvinden.

 

Download
Template afmetingen van 'de Rotterdamse Waterfles'
Template 'de Rotterdamse waterfles' (1
Adobe Acrobat Document 670.9 KB
Download
Voorwaarden ontwerpwedstrijd 'de Rotterdamse Waterfles'
Voorwaarden ontwerpwedstrijd 'de Rotterd
Adobe Acrobat Document 205.0 KB